De 6 leukste plantenbakken van 2020

De lente is in volle gang en de temperatuur kruipt al langzaam richting de 20 of daar boven. Met een waarschijnlijke vakantie in eigen land is het tijd om jouw tuin summerproof te maken voor 2020. Met de hogere temperaturen door kleurrijke bloemen het erg goed in de tuin en zeg nou zelf. Er is niks leukers dan een kleurrijke voor- of achtertuin. Met deze 6 plantenbak ideeën maak je jouw tuin klaar voor een kleursensatie. 

1. De klassieker

Iedereen kent deze plantenbak wel of heeft er zelf wel eens gehad. De klassieke kunstof plantenbak met twee draagarmen om op te hangen. Een goedkope maar effectieve oplossingen om planten in te stoppen. Voor minder dan 3,- euro heb jij vaak al een lange, kunststof plantenbak voor bij jouw in de tuin. Vaak zijn deze verkrijgbaar in groen, bruin of zwart. 

2. Een zelfgemaakte plantenbak

Wil jij iets exclusiefs in je tuin, dan maak je natuurlijk zelf een gave plantenbak. Steigerhout is de laatste jaren steeds populairder geworden onder creatievelingen. Met steigerhout kan jij eenvoudig zelf een plantenbak maken. Steigerhout is goed te behandelen zodat jij het een leuk kleurtje kan geven, passend bij je tuin. Daarnaast is steigerhout relatief goedkoop dus kan je al gauw een aantal bakken maken als je een aantal grote planken in slaat.

3. De houten plantenbak

Of je hem nou zelf maakt of een houten plantenbak koopt, in elke tuin doet een houten plantenbak het erg goed. Met de vele design en houtsoorten beschikbaar is er voor elke tuinliefhebber wel een mooie plantenbak te vinden. 

4. Betonnen plantenbak

In de straten wordt het steeds vaker door de gemeente toegepast. Een mooie betonnen plantenbak is niet alleen mooi op straat maar ook in de tuin. Deze betonnen plantenbakken worden gemaakt van sierbeton. Dit materiaal is lichter als daadwerkelijk beton en duurzamer. Daarnaast zijn deze bakken vaak onderhoudsvrij waardoor jij er nog maar weinig omkijken naar hebt. 

5. Een stoer stalen bak

Als je echt een stoere plantenbak wil kies je voor een stalen plantenbak. Stalen plantenbakken zijn super stevig en hebben weinig onderhoud nodig. Een leuke optie zijn de bakken zonder coating. Deze bakken gaan naar loop van tijd roesten waardoor je plantenbak door de jaren heen van kleur verandert. Hierdoor heb je elk jaar een ander aanzicht.

6. De plantenbak met hekwerk

Een mooie plantenbak voor in de tuin is de plantenbak met hekwerk. Hierdoor sluit je niet gelijk een deel van je tuin af maar geef je hoog groeiende planten de ruimte om door het hekwerk te groeien. Het hekwerk zal steeds minder zichtbaar worden en je tuin groener en kleurrijker. Een aanrader voor elke tuin!