De juiste pallets kopen

Een van de handigste manieren om goederen op te slaan of te transporteren is door het gebruik van een pallet. Een pallet is een stevige en veilige manier om een lading te dragen. Pallets komen in allerlei soorten en maten voor. De meest voorkomende materialen die gebruikt worden zijn hout, kunststof en houtvezel pallets. Wanneer je van plan bent om pallets te kopen is het handig om te kijken naar de laatste kwaliteitseisen en richtlijnen. Het is namelijk van groot belang dat uw goederen veilig en stevig op het pallet staan. Ook is de keuze in pallets afhankelijk van de goederen die u vervoerd. Er moet daarbij op verschillende zaken gelet worden. Zoals bijvoorbeeld het materiaal van de pallet, de afmetingen en uiteraard ook het draagvermogen. Wanneer u hele zware goederen heeft is het van extra groot belang dat u een stevig en veilig pallet koopt. 

 

Kunststof pallets

pallets kopen kan vaak gemakkelijk bij groothandels die ingericht zijn voor logistiek. U kunt fysiek naar een winkel gaan of de pallets online bestellen. Bij deze winkels kunt u vaak ook veel bijbehorende accessoires kopen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan palletranden, stapelhoekjes of palletkooien. Dit kan handig zijn om het transport of de opslag van goederen nog gemakkelijker te maken. Wanneer u van plan bent om kunststof pallets te kopen is dit een goede keuze. Een kunststof pallet is namelijk in principe even sterk als een houten pallet. Het is uiteindelijk de intensiteit van uw transport wat moet beslissen wat de beste keuze voor u is. Er zit namelijk best wat verschil tussen de verschillende soorten pallets gemaakt van kunststof. De kwaliteit van de pallet hangt namelijk af van de gebruikte grondstoffen en de dikte van de kunststof wanden. 

 

Recyclen van de materialen 

Het voordeel van een kunststof pallet is dat er geen losse onderdelen met elkaar verbonden zijn door middel van nagels of spijkers. Dit komt omdat kunststof pallet gemaakt worden door middel van een spuitgietproces. Omdat er bij deze pallets geen losse componenten zitten zorgt dit ervoor dat deze pallets erg sterk zijn. Een ander voordeel is dat de pallets van kunststof veelal ronde vormen zijn en ze hierdoor moeilijker beschadigd raken dan een houten pallet. Hierdoor wordt uw logistieke proces minder snel stilgelegd en kunt u uw werkzaamheden sneller uitvoeren. Ook kunnen de kapotte kunststof pallets in zijn geheel worden gerecycled. Hout is in dat opzicht wel weer goedkoper en dit materiaal is ook een goede grondstof om te recyclen. Hier kunt u als bedrijf dus zelf een keuze in maken.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *