Een HDMI kabel is een onmisbare kabel

We leven allemaal zoveel mogelijk draadloos. Maar toch ontkom je niet aan bepaalde kabels in huis. De HDMI kabel is zo'n kabel. Ieder huishouden heeft sowieso wel één HDMI kabel en vaak zelfs nog meer. We gebruiken een HDMI kabel om de laptop te koppelen aan een grote monitor of om de PC te koppelen aan de printer. Een HDMI kabel wordt ook gebruikt om de TV, de PlayStation en de X-box aan te kunnen sluiten. Apparaten die we allemaal wel in huis hebben staan. Maar wat nu als je HDMI kabel aan vervanging toe is? Waar koop je een goede nieuwe?

Voor de aanschaf van een goede HDMI kabel ga je online

Dat geldt trouwens voor iedere kabel die je maar nodig hebt. HDMI kabels zijn in verschillende kwaliteiten en verschillende lengtes te koop. Je moet bij de aanschaf van zo'n kabel wel op een paar dingen letten. Er zijn verschillende types HDMI kabels. Het is dus van belang het juiste type kabel te kiezen voor jouw toepassing. Online vind je precies welk type geschikt is voor jouw doel. Kom je er niet helemaal uit? Neem dan contact op met de klantenservice. Zij kunnen uit de meer dan 1000 HDMI artikelen precies de juiste kabel voor jou vinden.

Kan ik een kabel verlengen of inkorten?

Voor het inkorten van een kabel is maar een oplossing: een kortere kabel aanschaffen. Voor het verlengen van een kabel kun je gaan voor de makkelijkste weg: een langere kabel aanschaffen. Maar je kunt ook gebruikmaken van een repeater of een UTP. Op de website wordt precies uitgelegd hoe dat werkt. Het is, bij het aanschaffen van een nieuwe kabel, wel van belang dat je de goede lengte kiest. Een bestaande kabel kun je verlengen, dat is natuurlijk geen goed idee als je een nieuwe kabel koopt. Doe het dan in één keer goed.

Is het erg als de kabel veel te lang is?

Als de kabel (veel) te lang is, kan het zomaar zijn dat je kwaliteitsverlies ervaart. De data doet er langer over om van punt A naar punt B te komen en kan onderweg storingen oplopen. Door een kabel te kiezen die goed op maat is voorkom je dat probleem. Daarbij is het nooit verstandig om teveel kabel achter een kastje of onder de bank te hebben. Deze kabel is gevoeliger voor beschadigingen en kan zelfs gevaar opleveren. Kies altijd een kabel doe goed op maat is. Voor de prijs hoef je het niet te laten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *