Het bedrijf uitbreiden

Het is een lastige kwestie om in deze tijden van corona nu nog het bedrijf in goede banen te leiden. Wij als bedrijf zijn bezig met het ontwikkelen en het uitbreiden van ons magazijn. We gaan ons assortiment uitbreiden. Hiervoor hebben wij een aantal heftrucks nodig om dit te kunnen realiseren. In deze blog leg ik uit waarom het handig is om een heftruck in het magazijn te hebben.

Waar kun je een heftruck voor gebruiken?

Een heftruck is een aangedreven industriële truck welke gebruikt wordt om materialen te transporteren middels het plaatsen van stalen vorken onder de last. In ons geval vervoeren wij pallets in het magazijn. Al sinds 1917 worden deze apparaten gebruikt om zware dingen te vervoeren. Vooral auto onderdelen. Nu worden ze vooral gebruikt in veel magazijnen en fabrieken.

Hoe werkt een heftruck?

Een heftruck heeft zoals elk ander voertuig een carrosserie, een beweging veroorzakende machine met wielen die door een transmissie aangedreven worden. Het tegengewicht moet er ook zijn, als er geen tegengewicht inzit, klapt de heftruck uiteraard meteen naar voren. Bij een elektrische truck zorgt de accu al voor genoeg tegen gewicht. Er zijn verschillende soorten heftrucks te onderscheiden namelijk, de vorkheftruck, meeneemheftruck, ruwterreinheftruck en de smalle gang heftruck. Omdat wij ze gaan nuttigen in een magazijn, hebben wij voor de vorkheftruck gekozen.

Er zijn ook verschillende soorten merken in te onderscheiden, namelijk Linde, Hyster, Hangcha en Caterpillar. Het verschil zit hem voornamelijk in de prijs. Er is genoeg aanbod voor de heftrucks. Een Heftruck werkt op Diesel, LPG of is elektrisch. Toen wij een aantal heftrucks hebben aangeschaft hebben wij ons ook moeten verdiepen in allerlei verschillende soorten heftrucks. Uiteindelijk hebben wij 10 heftrucks aangeschaft.

Veiligheid

Kan en mag iedereen zomaar op een heftruck rijden? Het is toegestaan om te rijden in een heftruck ook als je geen rijbewijs hebt. Heftrucks worden voornamelijk ingedeeld in groepen met een aantal maximum gewicht aan de voorwaartse zwaartepunt. Dit wordt meestal bekend bij de verstrekte naamplaat. Het kan wel variëren tot 5 ton aan gewicht. Het is maar net waar je het voor gaat gebruiken. Het besturen van een heftruck is niet makkelijker dan je denkt. De bestuurder kan ook de mast laten overhellen om de neigen van de lading om de vorken naar de grond te laten wijzen tegen te gaan. Het is dus uitermate belangrijk dat je eerst even oefent met rijden voordat je iets loodzwaars gaat tillen. Let ook op de instabiliteit van de heftruck. De heftrucks kunnen worden gezien als een eenheid. De eenheid heeft met elke beweging van de lading een ander zwaartepunt. Let hier ook op. Rij veilig en verstandig.

Wij als bedrijf hebben enorm veel profijt gehad met deze apparaten. De magazijnmedewerkers konden veel efficiënter en effectiever werken.