Een klein accessoire: manchetknopen

Manchetknopen zijn bij veel pakken een absolute must-have. Dit komt doordat het ondanks de kleine afmetingen toch altijd uit het oog springt. Hoe dit precies zo gekomen is door de jaren heen en hoe dit nog steeds blijft verbazen behandel ik in dit artikel. In deze overkoepelende blog zal ik zoals altijd belang hechten aan iets dat vrij klein is maar toch belangrijk is. Een blog over manchetknopen is dus vooral een welkome toevoeging. Lees dus vooral lekker verder als je alles te weten wil komen over dit kleine accessoire dat grote consequenties met zich meebrengt waar je ook heen gaat.

 

Een kleine afmeting zegt nog niks!

Zoals eerder gezegd is bij een pak een van de kleinste benoembare onderdelen toch wel de manchetknopen. Toch heb je aanzienlijk meer verschillende manchetknopen op de markt beschikbaar dan pakken. Hoe kan dit? Om te beginnen is het veel gemakkelijker om manchetknopen te combineren. Met een enkel driedelig pak kun je eindeloos combineren met verschillende manchetknopen. Op deze manier maak je gebruik van kleine accenten op je outfit waardoor het meer uit het oog springt. Iedereen weet dat wanneer je een gloednieuw pak hebt iedereen dit waardeert en mooi vindt. Als je deze verwondering nog langer in stand wil houden is het aanschaffen van een set nieuwe knopen misschien wel de meest economische oplossing beschikbaar. Zeker in het geval als je (net als ik trouwens) niet het geld of de middelen hebt om snel en goedkoop aan een nieuw pak te komen.

 

Kopen van manchetknopen

Het kopen van manchetknopen kan bij verschillende aanbieders. Om te beginnen kun je online proberen om een goed setje uit te kiezen. In tegenstelling tot het kopen van een pak is het bij manchetknopen een stuk minder belangrijk of het “past”. Dit is namelijk altijd het geval. Het is niet zo dat bepaalde manchetknopen groter vallen zoals dit wel het geval is met een pak. Wel is het zaak om een snelle blik in de garderobe te werpen om te bekijken of je wel degelijk vergelijkbare pakken hebt om te kunnen combineren. Hoe graag je misschien ook wel die knalrode knopen wil hebben, als het niet kan dan kan het gewoon niet. Je wil immers niet het peperdure pak dat je hebt gekocht bezoedelen met een paar niet passende knopen. Kortom, wees vrij met de keuze van de mooiste knopen maar let zeker op of het past bij je beschikbare garderobe pakken.