Vast thuis? Zorg dat je deze tijd ondanks alles alsnog nuttig besteed.

Zit jij nu ook verplicht thuis vanwege het virus en ben jij ook maar gaan klussen in huis? Heb jij toch gekozen om juist wat meer te mediteren? Of ga jij voor een sportieve quarantaine? Een tijd in quarantaine spenderen kan lastig zijn, maar je zou natuurlijk deze tijd ook goed kunnen gebruiken om het eens in jezelf te investeren. Juist tijd geven aan die dingen die je altijd al wilde doen, maar nooit aan toe kwam. Weet je niet waar je moet beginnen? Je kan het eigenlijk niet zo gek bedenken en je kan het wel doen in je huisje. Zo kan je die ene taal leren, eens wat vaker stretchen, je huis eens goed opruimen en declutteren of juist wat veranderen aan je huis. Deze dingen eens goed onderhanden nemen zal jou straks later meer rust gaan geven en geeft toch mening aan deze lege dagen.

Neem je huis eens onderhanden.

Misschien erger jij je al een tijdje aan de logeer kamer in huis of juist de badkamer en komt het er steeds maar niet van om deze weer een upgrade te geven. Dan kun je daar nu alle tijd in steken. Al pas je maar kleine dingen aan zoals het vernieuwen van de spiegel of de toiletbril. Het hoeft natuurlijk niet heel groots te zijn, zolang jij je er maar beter door gaat voelen. Een tip van mij, mocht je iets willen gaan lijmen gebruik dan epoxylijm. Een super handig, ontzettend sterk en veelzijdig middel. Helemaal omdat epoxy lijm niet alleen in een kant en klare variant komt, maar ook te verkrijgen is als een soort doe-het-zelf middel, waardoor je heel gemakkelijk zelf de dikte van het middel kan kiezen.

Geef jezelf headspace.

Ben jij die ontzettende druktemaker, misschien is dit dan de juiste timing om eens even goed tijd aan jezelf te geven. Geef jezelf bijvoorbeeld iedere week een challenge wat je dan een hele week gaat uitproberen. Dit dwingt je op deze manier om verschillende dingen eens goed uit te proberen en zo te kijken of het wel effect heeft. Zo zou je kunnen denken aan een dagelijkse meditatie sessie of juist yoga sessie om zo te kijken of jij meer zen met jezelf kan gaan worden. Vooral in deze periode is dat belangrijk.

Leer jezelf datgene wat je altijd al wilde.

Misschien is het wel jouw droom om vloeiend spaans te kunnen of wil je graag leren programmeren. Tegenwoordig zijn er natuurlijk genoeg autodidactische leer middelen om deze droom waar te gaan maken. Zo bestaan er sites zoals skillshare of masterclass. Maar je kan natuurlijk ook heel gemakkelijk YouTube filmpjes gaan kijken.

Hier zijn een aantal bezigheden waar voor je zou kunnen kiezen om deze dagen door te komen. Wat ga jij uitproberen of ben je al aan het doen?