Zo maak jij je eigen kaptafel!

Je eigen kaptafel maken is ontzettend leuk om te doen. En je houd er nog een mooi meubelstuk aan over ook! Maar hoe maak je nu je eigen kaptafel? In dit artikel leggen wij dit stap voor stap uit.

Stap 1: Haal een kaptafel in huis

De eerste stap is natuurlijk de basis kiezen: de kaptafel. Je kunt ervoor kiezen om een oude kaptafel te gebruiken of een nieuwe kaptafel aan te schaffen. Maar je kunt ook helemaal zelf een kaptafel maken van een bureau of een kast. 

Kap_tafel_met_spiegel_wit

Bij het kiezen van een kaptafel (of bureau / kast) moet je wel op een aantal dingen letten. Zorg er in ieder geval voor dat de kaptafel niet te groot is, maar ook niet te klein. Ook kun je het beste kiezen voor een kaptafel die bij de rest van de kamer past, zodat het straks een mooi geheel vormt. Haal ook een stoel of kruk in huis die goed bij de kaptafel past.

Stap 2: Kies een spiegel uit

Een kaptafel zonder spiegel kan natuurlijk niet. Maar misschien heeft je kaptafel al een spiegel en kun je deze stap overslaan. Zo niet, dan is het nu tijd om je spiegel te kiezen. Je kunt gaan voor een wandspiegel, een kleine spiegel of een driedelige spiegel. Bepaal wat jij mooi vindt en wat mooi bij de kaptafel staat.

kaptafelmet_spiegelwit

Stap 3: Plaats verlichting

Het aanbrengen van je make-up is een stuk makkelijker met voldoende licht. Daarom is het eigenlijk altijd aan te raden om verlichting te plaatsen. Dit kun je om je spiegel of op de kaptafel plaatsen of je kunt een lamp boven de kaptafel hangen.

Neem anders eens een kijkje op de website van Perfecthomeshop.eu.